BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Esnaf bakanlığının kurulması lazım

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, esnafın sorunlarının çözümü için Türkiye'de esnaf bakanlığı kurulması gerektiğini bildirdi. 

28 Kasım 2020
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Esnaf bakanlığının kurulması lazım

Esnaf bakanlığının kurulması lazım"

Esnafın beklentilerini ve sorunlarını dinlemek, onlara cevap vermek zorunda olduklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Esnafın sorununun çözümünde makro açıdan Türkiye genelinde bakıldığında bir esnaf bakanlığının kurulması lazım. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı var, esnaf bakanlığı niye yok? Diğerlerinin bakanlıkları var, sorun çıktığı zaman gidiyorlar, konuşuyorlar, sorunlarını çözüyorlar, dert anlatacak bir bakan var. Esnafın derdini anlatacağı bir bakan yok." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, esnafın sorunlarını bildiklerini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Esnaf kardeşlerimin Cumhuriyet Halk Partisi'ne biraz mesafeli olduklarını biliyorum. Benim sizden isteğim, eğer siz sorunlarınızı çözmek, kazanmak, alın terinizin karşılığını almak istiyorsanız, oyunuzun rengini değiştireceksiniz. Bakın bunu çok açık ve net söylüyorum. 'Benim bir sahibim olsun' diyorsanız, senin sahibin var kardeşim, cebini düşünmeyen, vatandaşı düşünen bir siyaset anlayışı var. Siyasetçi mütevazi yaşar, topluma örnek olur. Ailesiyle beraber örnek olur. Siyasetçi halktan koptuğu zaman, halkın derdini dinleyemez, halktan haberi yoktur. Bu gerçeği sizin de görmeniz gerekiyor, oturup düşünmemiz gerekiyor. Bizim eksiğimiz olabilir mi, olabilir. Yanlışımız olabilir mi, olabilir ama bir şeyden emin olmanızı isterim, bu ülkede kim çalışıyorsa, üretiyorsa, kazanıyorsa helalinden başımızın üstünde yeri vardır. Herkesin kazanması, üretmesi lazım. Alın teri karşılığında kazandığınız, evinize götürdüğünüz her ekmeğin helalinden toplumda bir saygınlığı vardır. Birlikte düşünmek, çalışmak ve mücadele etmek zorundayız. Eski alışkanlıklarımızı ve algıları değiştirmek zorundayız."

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin ekonomik anlamda kötü durumda olduğunu savunarak, en son Borsa İstanbul'un yüzde 10'unun Katarlılara ihale yapılmadan satıldığını belirtti.

Ne kadar ücret karşılığında bu satışın yapıldığının bilinmediğini aktaran Kılıçdaroğlu, ülkenin ekonomi yönetimini eleştirdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.