banner153

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bozkırda başı ve cinsel organı kesilerek öldürülen adamın katil zanlısı ifade değiştirdi

Konya’da başı ve cinsel organı kesilerek öldürülen adamın katil zanlısı ifade değiştirdi 

16 Mart 2021
Bozkırda  başı ve cinsel organı kesilerek öldürülen adamın katil zanlısı ifade değiştirdi

Geçtiğimiz Kasım ayında, Bozkır ilçesine bağlı Yukarı Mahalle Ahmet Yaşar Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, Mustafa Sömek'in cesedi, başı ve cinsel organı kesilmiş halde bulunmuştu.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından cinayeti işlediği tespit edilen katil zanlısı Mücahit M, Yalıhüyük ilçesindeki evinde yakalanmıştı. Zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

İFADESİNİ YİNE DEĞİŞTİRDİ

Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesinde ikinci kez hakim karşısına çıkan Mücahit M, daha önce hiç söylemediği iddiaları ortaya attı. Önceki ifadelerinde “O an öldürmek istedim ve öldürdüm” diyen Mücahit M, bu kez Mustafa Sömek'in kendisine bıçak çektiğini ileri sürdü. Sanık, “Yolda yürürken önüme çıktı ve benden para istedi. Elinde bıçak vardı. Bana saldırdı. Ben de kendimi korumak için ona bıçak çektim.” dedi.

DAHA ÖNCE “UTANDIĞI İÇİN” ANLATAMAMIŞ

Mahkeme başkanı, Mücahit M'nin bu iddiaları üzerine, “Maktül sana bıçak çektiyse bıçak nerede, sen neden kaçmadın?” diye sordu. Sanık, “Bıçak düşmüş olabilir. Nereye düştü bilmiyorum. Ben bıçağı çektim sonra olay yerinden kaçtım. Ne olduğunu bilmiyorum” cevabını verdi. Mahkeme başkanının “Bunları önceki ifadelerinde neden söylemedin?” sorusu üzerine ise, “Utandığım için bunları söyleyemedim” dedi. Mahkeme başkanının “Kamera görüntüleri var, onlara ne diyeceksin?” sorusuna da, “Yanlış görmüş olabilirim” yanıtını verdi.

KENDİSİNİ EVE GÖTÜREN TAKSİCİYİ TANIMADI

Mahkemede, cinayetten sonra sanığı evine götüren taksici de tanık olarak dinlendi. Taksici, “Beni çağırdı. Paça kısmında kırmızı renkte boya gibi bir şey vardı. Ama karanlıktan ne olduğunu anlayamadım. Giderken biraz konuştuk. İnerken para üstünü bile almadı.” dedi. Taksicinin ifadesinin ardından kendisine söz verilen Mücahit M. ise “Taksiciyi tanımıyorum. Hangi taksiyle eve gittim bilmiyorum.” dedi.

ÖLDÜRÜLEN SÖMEK’İN KARDEŞİ DİNLENDİ

İddiaların asılsız olduğunu belirten Mustafa Sömek'in kardeşi Ahmet Sömek de, “Kardeşim ilçedeki herkes tarafından sevilen bir insandı. Katilin söylediği gibi davranışları hiç olmazdı. Kendi halinde bir insandı. Kimseye bir yanlışı olmadı. Katil zanlısı bu olaydan kurtulmak için bu yönde iftiralar atmaktadır.” diye konuştu.

ADLİ TIP KURUMUNA SEVK EDİLDİ

Mahkeme, sanığın İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine ve cezai ehliyetinin olup olmadığının araştırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147