BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

BÖLGENİN EFSANESİ YAĞ BALIĞI YUVAYA DÖNDÜ

BÖLGENİN EFSANESİ YAĞ BALIĞI YUVAYA DÖNDÜ 

23 Kasım 2021
BÖLGENİN EFSANESİ  YAĞ BALIĞI YUVAYA DÖNDÜ

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ve Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü, Seydişehir Kaymakamlığı ve Seydişehir Belediye Başkanlığı işbirliği ile  Seydişehir coğrafyasında endemik bir tür olan Yağ Balığı, Kuğulu Tabiat Parkında düzenlenen etkinlikle yuvaya döndü. 

Bin adet endemik Yağ Balığının doğaya salındığı programda konuşan Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Fuat Bilgin, Yağ Balığı’nın endemik bir tür olduğunu belirterek yağ balığının Beyşehir, Seydişehir’de yetiştiğini ifade etti.

 Yağ Balığı türünün korunmak ve bu bölgelerdeki varlığını arttırmak amacıyla yaklaşık 2 yıldır laboratuvar çalışmaları yürüttüklerini de sözlerine ekleyen Araştırma Enstitüsü Müdürü Fuat Bilgin,” 2 yıldır laboratuvar ortamında Endemik Yağ Balığının üretme, beslenme ve yaşama koşullarını detaylı bir şekilde inceledik. Seydişehir ve Beyşehir bölgesinde endemik türde yaşayan Yağ Balığı’nın uygun yaşam koşullarını araştırarak üretimlerini sağladık ve bugün doğaya ürettiğimiz endemik Yağ Balıklarını salıyoruz. Ülkemizin pek çok bölgesinde birçok canlı türünü koruma altına almaya ve bulundukları bölgelerdeki familyada sayılarını arttırmak amacıyla çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda Seydişehir ve Beyşehir bölgemizde endemik türde bulunan Yağ Balığı canlı türünün de neslini korumak ve bölgemizdeki varlıklarını daha da arttırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu. 

Programa İle Kaymakamı Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Jandarma Komutanı Salih Yahya Koca, Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Fuat Bilgin, Konya İl Tarım ve Orman Müdür  Yardımcısı İsa Kaplan, İl Tarım Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Yücel Doğan, İlçe Protokol Üyeleri ve davetliler katıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.