BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Binlerce kullanıcı incelendi: Akıllı telefon fazladan adım attırıyor

Avustralya’da yapılan araştırmaya göre akıllı telefonlar kullanıcılarının fiziksel aktivite seviyerini artırıyor. 

23 Aralık 2020
Binlerce kullanıcı incelendi: Akıllı telefon fazladan adım attırıyor

British Journal of Sports Medicine’de yayınlanan araştırma akıllı telefonların kullanıcılarının aktivite seviyerini olduğundan daha yüksek gösterdiğini ortaya koydu.

7 bin 454 kullanıcıdan elde edilen verileri birleştiren araştırmada, Avustralyalı uzmanlar teknolojilerin aktivite seviyelerinde küçük ila orta dereceli bir değişikliği tetiklemede başarılı olduğu sonucuna vardı.

HAREKETSİZLİK HASTALIK SEBEBİ

Çalışmanın sonucunda akıllı telefonlar ile fitness uygulamaları ve giyilebilir aktivite izleyicilerini kullananların kullanmayanlara oranla günlük ortalama 1850 adım daha fazla attığı ortaya çıktı.

Ayrıca fiziksel aktiviteyi teşvik etmesi nedeniyle giyilebilir teknolojik ürünler ile uygulamaların, hareketsizliğin neden olduğu kardiyovasküler hastalıklar ve kanser türlerine karşı koruyucu etkisi olduğu belirlendi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.