BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Başkan Altay’dan çok yüksek riskli Konya için yeni çağrı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Hedef Mavi” çağrısına dair yeni bir açıklama daha yaptı, “Konya isterse başaramayacağı zorluk yoktur.” dedi. 

02 Mart 2021
Başkan Altay’dan çok yüksek riskli Konya için yeni çağrı

Dünkü Cumhurbaşkanlığı Kabinesinden, bugün itibariyle yeni kontrollü normalleşme kararı çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantı sonrası o kararları açıkladı ve Bilim Kurulu tarafından illerin; düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak 4 kategoriye ayrıldığını belirtti.

Düşük ve orta riskli illerde sokağa çıkma yasağı başta olmak üzere bazı kısıtlamalar kaldırıldı, yüksek ve çok yüksek riskli illerde ise yasaklar devam etti.

Kırmızı; yani çok yüksek riskli iller arasında yer alan Konya, birçok yasağın devam ettiği iller arasında yer aldı. 

HEDEF MAVİ

Kararın açıklandığı saatlerde “Hedef Mavi” çağrısı yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Risk durumumuzdan dolayı bazı kısıtlamaların devam etmesine ben de üzülüyorum. Hep birlikte esnafımızın işyerlerini açması, çocuklarımızın okullarına başlaması ve hayatın normale dönmesi çaba harcamalıyız. Bugün yeniden başlayalım, birlikte başarabiliriz. Konya olarak önümüzdeki haftaları normalleşme süreci için iyi değerlendirmeliyiz. Kurallara daha fazla dikkat etmek hepimizi rahatlatacaktır. Detayları, ilgili Bakanlıklarımızın kararnameleri, İl Hıfzıssıhha Kurulumuzun kararları çerçevesinde duyurmaya devam edeceğiz. Moralimizi bozmadan her yaştan hemşehrimden virüsü bulaştıracak ve bulaşacak ortamlardan uzak durmasını, kurallara uymasını istirham ediyorum. Yeniden başlamak için birbirimize destek olmalıyız. Üzerimize düşen hassasiyet için sizlere güveniyorum. Hedefimiz MAVİ!” demişti.

BAŞKAN ALTAY’DAN YENİ ÇAĞRI

Başkan Altay bu kez kamera karşısına geçti, “Dün akşam Hedef Mavi dedikten sonra halkımızın yoğun desteğini gördüm, teşekkür ediyorum. Esnafımız ve öğrencilerimiz için hepimiz el ele veriyoruz. Konya isterse başaramayacağı zorluk yoktur.” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.