BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Başakşehir ırkçılık olayı | Avrupa basını çalkalanıyor! İşte atılan manşetler.

Başakşehir ırkçılık olayı | Avrupa basını çalkalanıyor! İşte atılan manşetler. 

09 Aralık 2020
Başakşehir ırkçılık olayı | Avrupa basını çalkalanıyor! İşte atılan manşetler.

Şampiyonlar Ligi'nde ırkçılık skandalı! Başakşehir sahadan çekildi, karşılaşma ertelendi

Şampiyonlar Ligi'nde oynanan PSG - Başakşehir karşılaşmasının 4'üncü hakemi Sebastian Coltescu'nun temsilcimizin yardımcı antrenörü Webo'ya ırkçı ifade kullanması nedeniyle iki takım da sahadan çekildi ve soyunma odasına gitti. Hakemleri değişecek karşılaşma bu akşam (9 Aralık Çarşamba) 20:55'te kaldığı yerden devam edecek.

Paris Saint Germain-Medipol Başakşehir maçı, dördüncü hakem Constantin Sebastian Coltescu'nun, yardımcı antrenör Pierre Webo'ya ırkçı söylemde bulunduğu gerekçesiyle durdu.Maçın 4. hakeminin Pierre Webo'ya "ırkçı söylemde bulunduğu" gerekçesiyle tepki gösteren Medipol Başakşehir sahadan çekilip soyunma odasına gitti.

 
PSG'Lİ FUTBOLCULAR DA BAŞAKŞEHİR'E DESTEK VERDİ

Başakşehir'e Neymar başta olmak üzere rakip takım oyuncuları da destek verdi ve onlar da sahayı terk etti.

"FUTBOLCULARIMIZ SAHAYA ÇIKMAMA KARARI ALDI"

Medipol Başakşehir'in Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Paris Saint Germain maçında 4. hakem Sebastian Coltescu'nun yardımcı antrenörümüz Pierre Webo'ya yapmış olduğu ırkçılık nedeniyle futbolcularımız sahaya çıkmama kararı almıştır" ifadelerine yer verildi.Son Dakika: Paris'te ırkçılık skandalı! Başakşehir, Şampiyonlar Ligi maçından çekildiK

ARŞILAŞMA BU AKŞAM DEVAM EDECEK

Irkçılık nedeniyle yarıda kalan Paris Saint Germain-Medipol Başakşehir maçı bu akşam (9 Aralık Çarşamba) TSİ 20.55'te kaldığı yerden devam edecek. Ayrıca PSG-Başakşehir maçının hakem kadrosu da tamamen değişecek.

"MAÇ DEVAM EDECEK, 4. HAKEM OLMAYACAK"

rkçılık nedeniyle yarım kalan maçın akıbetiyle ilgili NTV'ye konuşan Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, "4. hakem, orta hakeme bu zenciyi atacaksın diyor. Daha sonra biz de bunu duyuyoruz ve maça devam etmeme kararı aldık. UEFA, ırkçı hakemi görevden aldı. Ya bir hakem gelecek ya da 4. hakemsiz devam edeceğiz" ifadelerini kullandı

TFF BAŞKANI: UEFA İLE TEMASTAYIZ

TFF Başkanı Nihat Özdemir konuyla ilgili açıklamalarda bulundu ve "UEFA ile temastayız. Ben ve arkadaşlarım gereken cezaların verileceğine yürekten inanıyoruz. Webo'ya yapılan hareket kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

BAŞAKŞEHİR'DEN IRKÇILIK PAYLAŞIMI

Medipol Başakşehir, olayın ardından sosyal medya hesabından "Irkçılığa Hayır" paylaşımında bulundu.Son Dakika: Paris'te ırkçılık skandalı! Başakşehir, Şampiyonlar Ligi maçından çekildi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEPKİ: GEREKEN ADIMLAR ATILACAKTIR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, PSG - Başakşehir maçında yaşanan ırkçılık skandalının ardından bir açıklama yaptı.Erdoğan, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Temsilcimiz Başakşehir'in teknik ekibinden Pierre Webo'ya karşı sarf edilen ırkçı sözleri şiddetle kınıyor, UEFA tarafından gereken adımların atılacağına inanıyorum. Sporda ve hayatın tüm alanlarında ırkçılığa ve ayrımcılığa kayıtsız şartsız karşıyız. #Notoracism" ifadelerini kullandı.

BAŞAKŞEHİR'E 3 BÜYÜKLER'DEN DESTEK GELDİ

Yaşanan olay sonrası 3 Büyükler olarak adlandırılan Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan Medipol Başakşehir'e sosyal medya hesapları üzerinden destek mesajları geldi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.