BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bakan Selçuk Konya Bilim Merkezi’nde

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Konya Bilim Merkezi’nde sergi alanları, atölye ve laboratuvarları inceleyerek Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’dan bilgi aldı. Bakan Selçuk, ziyaret esnasında bilim kamplarına katılan öğrencilerle de buluştu. 

12 Şubat 2021
Bakan Selçuk Konya Bilim Merkezi’nde

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

 

Bakan Selçuk ilk olarak Konya Bilim Merkezi’nde düzenlenen “Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü” programına katıldı. Bakan Selçuk programın ardından; Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile birlikte Konya Bilim Merkezi’ndeki atölyelerde ve sergi alanlarında incelemeler gerçekleştirdi.

Konya Bilim Merkezi’nde bulunan yapay zeka robotunun merkez hakkında bilgi verdiği ziyarette; Bakan Selçuk radyasyondan kaynaklanan atom altı parçacıkların gözlemlenmesi ve öğrencilerin bu parçacıkların temel düzeyde bilgi sahibi olmalarını sağlayan “Bulut Odası”nı ziyaret ederek, burada deney yapan öğrencilerle görüştü.

 

BAKAN SELÇUK ÇEVRİMİÇİ BİLİM ATÖLYESİNE KATILAN BİLGEHANE ÖĞRENCİLERİ İLE SOHBET ETTİ

Bilim Merkezi’ndeki “CERN” sergi galerisini inceleyen Bakan Selçuk, ardından atölye ve laboratuvar alanlarında; teknoloji, mekatronik, yaşam, tasarım ile ilgili deney yapan öğrencilerle ve yarıyıl tatilini uzaktan eğitime katılarak Bilim Atölyesinde değerlendiren ve o esnada çevrimiçi olan yaklaşık 300 Bilgehane öğrencisiyle de sohbet etti.

Selçuk daha sonra sırasıyla yeni teknolojilerin tanıtıldığı, katılımcıların kodlama becerilerinin geliştirildiği Micro-bit, Arduino ve Robotik Kodlama atölye çalışmalarının yapıldığı Teknoloji Laboratuvarını; Cardboard VR Gözlük, 3D Tasarımlar, Devre Kartı Tasarımı gibi mekanik ve elektronik çalışmaların yapıldığı Mekatronik Laboratuvarını; dezenfektan yapımı-distilasyon, bitki doku kültürü, mikro dünya-foldscope gibi biyoloji ve kimya temelli etkinliklerin yapıldığı Yaşam Laboratuvarını ve Tasarım Laboratuvarı’nı da inceleyerek bilgi aldı.

 

BAKAN SELÇUK KAPSÜL TEKNOLOJİ PLATFORMU’NU ZİYARET ETTİ

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk ayrıca Konya Büyükşehir Belediyesi uhdesinde kurulan ve Teknofest başta olmak üzere ulusal ve uluslararası yarışmalara katılan takımlara destekler sağlayan; teknoloji odaklı AR-GE çalışmalarını destekleyen 30 takımdan oluşan Kapsül Teknoloji Platformu’nu da ziyaret etti. Bakan Selçuk’a sunum yapan teknoloji takım kaptanları, sunumlarında milli yazılım ve teknoloji çalışmalarından bahsederken; finans teknolojileri, sıfır atık ve çevresel dönüşüm, uzaya gönderecekleri Rover aracı ve takımların iş geliştirme süreçleri hakkında Selçuk’a bilgiler verdiler. arıca platform içinde bulunan Yörünge Roket Takımı tarafından geliştirilen 360 Selfie Platformu da Zehra Zümrüt Selçuk’a tanıtıldı.

Bakan Selçuk son olarak lisans öğrencilerinin teknoloji ve diğer alanlarla ilgili yaptıkları çalışmaların yer aldığı bölümde öğrencilerle de bir araya gelerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

BAKAN SELÇUK TEŞEKKÜR ETTİ

Konya Bilim Merkezi’ni çok beğendiğini ve özellikle öğrencilerin bilimsel faaliyetlerle iç içe olmasının için oldukça faydalı olduğunu söyleyen Bakan Selçuk, başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a ve bütün Bilim Merkezi çalışanlarına teşekkür etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk bilim merkezinde başta öğrenciler olmak üzere her yaştan bilim meraklısına hizmet verdiklerini belirterek, ziyaretleri nedeniyle Bakan Selçuk’a teşekkür etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.