banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Şuşa'da Nevruz ateşini yaktı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan Karabağ'ın sembol şehri Şuşa'da, Nevruz ateşini yaktı. 

20 Mart 2021
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Şuşa'da Nevruz ateşini yaktı

Aliyev, eşi Mihriban Aliyeva ve kızı Leyla Aliyeva ile Şuşa`nın güneyindeki Cıdır Ovası`nda, Nevruz ateşini yaktıktan sonra ulusa seslendi.

Nevruz`u bir gün mutlaka Karabağ`da kutlayacaklarını yıllardır söylediğini anlatan Aliyev, "İşte o gün geldi. Bugün, Nevruz`u ülkemizin kültür başkenti Şuşa`da kutluyoruz. Bu, tarihi bir olaydır, büyük bir mutluluktur. Allah, Azerbaycan halkının dualarını işitti" dedi.

İlham Aliyev, toprakları kan dökerek aldıklarını vurgulayarak, şehitleri rahmet ve saygıyla andığını söyledi.

Ermenilerin, işgal döneminde Azerbaycan şehir ve köylerini yıktığını, talan ettiğini belirten Aliyev, Şuşa ve işgalden kurtarılan tüm köy ve şehirleri imar edeceklerini anlattı.
Aliyev, toprakların kurtarılmasında her jenerasyondan fertlerin kahramanlık gösterdiğini fakat asıl işi genç neslin yaptığını söyleyerek, şöyle konuştu: "İkinci Karabağ Savaşı, bugün dünyanın önde gelen ülkelerinin askeri okullarında inceleniyor. Biz, 21. yüzyılın savaşını verdik ve düşmanı yok ettik. Ermenistan ordusu yok, biz onu yok ettik. Bugün, Cıdır Ovası`nda Nevruz`u kutlarken gururla söylüyorum, `Şuşa, sen özgürsün`, `Şuşa Azerbaycan`dır`, `Karabağ, Azerbaycan`dır."

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147