banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

“Av ihalesi yasal değil”

Saadet Partisi Antalya İl Başkan Yardımcısı Çevre Mühendisi Abdulkadir Kayabaş, nesli tehlike altında olan yaban keçilerinin avlattırılması için açılan ihaleye tepkisini gösterdi.  

27 Mayıs 2021
“Av ihalesi yasal değil”

 

Saadet Partisi Antalya İl Başkan Yardımcısı Çevre Mühendisi Abdulkadir Kayabaş, nesli tehlike altında olan yaban keçilerinin avlattırılması için açılan ihaleye tepkisini göstererek, “Tarım ve Orman Bakanlığı’nca çıkarılan av ihalesi yasal değildir” dedi.

Nesli tehlike altında olan yaban keçilerinin avlattırılması için açılan ihaleye tepkiler gelmeye devam ediyor. Doğal hayatı tehlikeye atan yeni karara ilişkin bir basın açıklaması yapan Saadet Partisi Antalya İl Başkan Yardımcısı Abdulkadir Kayabaş, bu ihalenin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

“BİZE NE OLDU ALLAH AŞKINA?”
Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Abdulkadir Kayabaş, geçmişteki benzer ihaleleri işaret ederek, “Tarım ve Orman Bakanlığı’nca çıkarılan av ihalesi yasal değildir. Geçmişte benzeri olan ve iptal edilen ihalenin üzerinden 1 yıl, mahkemenin iptal kararının üzerinden de 6 ay geçmeden bu yeni ihale nereden çıktı? Yaban keçilerinin avlanmasını şimdi hangi bilimsel gerçekliğe dayandırdınız? T.C. mevzuatının neresinden güç aldınız? diye sordu. Doğal hayatın tavizsiz bir şekilde korunması gerektiğini ifade eden Kayabaş coğrafyamızı paylaştığımız canların para için katledilmesinin insanlık onurunu da zedelediğini belirtti. Kayabaş, “Ülkeler kendi ülkelerindeki yaban hayatı popülasyonunun çokluğu ile övünürken biz, dünyanın en uzun boynuzlu yaban keçisinin ülkemizde katledilmiş olması ile övünüyoruz. Bize ne oldu Allah aşkına?” ifadelerini kullandı.


 
“HUKUKİ GİRİŞİMLERDE BULUNACAĞIZ”
Soru sorarak açıklamalarına devam eden Abdulkadir Kayabaş, “Biz de doğamızı koruyup gözeterek dünya çapında yaban hayatına sahip bir ülke olarak anılsak olmaz mı? Biz de illaki bu alanlardan para kazanacaksak; belgesellerle, sinema filmleri ve dizilerle getiri elde etsek olmaz mı? Yaban keçilerini katletmek yerine onları gözlemlemek üzerine turlar düzenlesek olmaz mı? Millî parklardaki ağaçları keserek odun yapmasak, oraları da turizm amaçlı imara açmak için yasal düzenlemeler yapmasak olmaz mı? Söz konusu ihalenin iptali amacıyla gerek kamuoyu bilinci oluşturulması için çalışacağız gerekse hukuki girişimlerde bulunacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak : Milli Gazete

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147