banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

“Atağa kalkan geçim derdi ve zamlar oldu”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, bir basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

06 Temmuz 2021
“Atağa kalkan geçim derdi ve zamlar oldu”

Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendiren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, “Temmuz’da ekonomide şahlanacağız dedikleri bu tablo mu? Dünya bizi kıskanacak derken bunu mu kastediyorlardı? Ülkemizin ağır bir ekonomik krizin içinden geçtiği, geçim sıkıntısının intiharlara sebep olduğu bir dönemde, insanları bu kadar da aptal yerine koymamak gerekiyor” dedi.

Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığında düzenlenen basın açıklamasında konuşan Şerafettin Kılıç, kötü ekonomi yönetimi yüzünden Türkiye’de kişi başına gelirin 8 bin dolara düştüğüne dikkat çekti. 

“KİŞİ BAŞINA GELİR 8 BİN DOLARA DÜŞTÜ”
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ilişkin vaatlere dikkat çeken Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, “Yeni sistem ülkenin ekonomisini uçuracağı vaadiyle getirilmedi mi? Ve daha birçok parlak hayaller vaat edildi. Aradan üç yıl geçti. Şöyle geriye doğru dönüp baktığımızda Türkiye’nin acil çözüm bekleyen problemleri çözülmüş mü? Örneğin hayat pahalılığı! Geçim sıkıntısı, pahalılık ve işsizlik vatandaşın en önemli sorunu haline geldi. Vatandaşın en fazla tükettiği tüm ürünlerde fiyatlar adeta uçmuş durumda. Fiyat artışı o kadar hızlı şekilde oluyor ki, birkaç ay öncesinin fiyatlarını hatırlamıyoruz bile. Kişi başına gelirleri 40 bin doların üstünde olan Almanya’yı, İngiltere’yi, Amerika’yı kıskançlıktan çatlatacak milli gelir artışı nasıl olacak?  Kötü ekonomi yönetimi yüzünden Türkiye’de kişi başına gelir 8 bin dolara kadar düştü” ifadelerini kullandı.


 
“HANGİSİNE YAKLAŞILDI?”
Cumhurbaşkanı’nın 2018’de yeni yönetim sistemine geçerken işsizlik sorununun bitmesi, enflasyonun olmaması ve faizle mücadele edilmesi gibi sözler verdiğini hatırlatan Şerafettin Kılıç, “Peki, sonuç ne oldu? Faizin beli kırıldı mı? Türkiye dünyada enflasyonu en yüksek ülkelerden biri olma unvanından kurtuldu mu? Her üç vatandaştan birinin işsiz olduğu gerçeği değişti mi? Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçerken dolar kuru 4,5’lerdeydi ve doların beli kırılacaktı. Yapıldı mı? 2023’te Türkiye dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alacaktı. Kişi başına gelir 25 bin dolar olacaktı. Hangisine yaklaşıldı?” şeklinde konuştu.

“AĞIR BİR KİR TABAKASI”
Şerafettin Kılıç, “Acilen soruşturulması gereken suçlamalar konusunda iktidar ikna edici hiçbir açıklama yapmıyor. Hiçbir iddianın üzerine gidilmiyor. Hiçbir ciddi yalanlama yapılmıyor. Ortalığa saçılan bunca çamur, ülkemizin üzerine ağır bir kir tabakası olarak yerleşiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladığı ‘kamuda tasarruf’ genelgesinde kendini bu tasarruftan muaf tuttu. Tasarruf paketinde çift maaş alan yüksek bürokrasiye de dokunulmadı. Milletimizin yetki vermesi halinde rüşvetlere, yolsuzluklara, kamu kaynaklarının çarçur edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Devletin tüm kurumlarını saran bu çamur tabakasını temizleyip, kaynaklarımızı da insanımıza aktarmakta kararlıyız” diyerek Saadet Partisi’nin yolsuzlukla, israfla ve rüşvetle nasıl mücadele edeceğinin altını çizdi.


 
“BUNLAR BASİT ZAMLAR DEĞİL“
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Temmuz’da ülke ekonomisinin atağa kalkacağı ve sıçrayacağı iddialarına da değinen Şerafettin Kılıç, “Soylu’nun söylediği sıçrama ve atağa kalkma ülke ekonomisinde olmadı ama hiçbir sıçrama yaşamadık da diyemeyiz. Neler sıçradı, neler atağa kalktı? Market ve pazar fiyatları atağa kalktı. Elektrik fiyatları atağa kalktı. 1 Temmuz itibarıyla elektriğe yüzde 15 zam geldi. Böylece elektrik 3,5 yılda yüzde 122 oranında zamlandı. Aynı gece doğalgaza konutlar için yüzde 12, sanayi için yüzde 20 zam yapılarak doğalgaz fiyatı da Ocak ayından bu yana yedinci defa artmış oldu. Bunlar basit zamlar değil. Üreticinin maliyetini yükselteceği için ürün fiyatlarında vatandaşa yansıyacak. Evde kullanım açısından zaten direk aile bütçesine etki edecek. Bu dönemde işsiz kalan, geliri düşen vatandaşların hayatı daha zorlaşacak. Emeklilerimiz, memurlarımız bu ay zam alacaklardı. Alacakları zam daha ceplerine bile girmeden kat kat fazlasıyla eridi” şeklinde konuştu.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147