banner153

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Araç muayenede yeni dönem

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren gelişme! Araç muayenede yeni dönem 

20 Ocak 2021
 Araç muayenede yeni dönem

Araç muayenede banka ya da kredi kartı dönemi başladı. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren, araç muayene bedelinin kredi kartıyla ödenmesine yönelik yürütülen çalışmalar tamamlandı.

Türkiye'de, araç muayene hizmetini; Doğuş Grubu, TÜV SÜD ve Bridgepoint'in ortak olduğu TÜVTÜRK yürütüyor. Araç muayene bedeli, her yıl yeniden değerleme oranında artırılıyor. Ücretlere, 1 Ocak'tan geçerli olmak üzere yeniden değerleme oranında, (yüzde 9.11) zam yapıldı.

Buna göre araç muayene ücreti otomobiller için 342 TL'den 20 kuruştan, 372 TL 88 kuruşa çıktı. Otobüs ve kamyon, 462 TL 56 kuruştan, 503 TL 86 kuruşa yükseldi.

Araç muayene bedelleri, yeni yıla kadar peşin olarak ödenebiliyordu. Söz konusu bedelin, kredi kartıyla ödenmesine yönelik bir süredir yürütülen çalışmalar tamamlandı. Araç muayene ücretleri, kredi ya da banka kartıyla yapılabiliyor.

Kaynaklar, kartla ödeme uygulamasının, önce ayın ilk günlerinde Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirlerde başladığını belirterek, "Ardından da diğer illere yaygınlaştırıldı" dedi.

Peki, taksit söz konusu mu? Kaynaklar, bu aşamada taksit uygulamasının söz konusu olmadığını belirterek, "Bu konuda da bir çalışma yapılıyor. Taksit seçeneğinin de sunulması gündemde" dedi.

.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147