BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Anadolu Ajansı'nın yağtığı beklenti anketine katılan 16 ekonomist "enflasyon düşmeyecek" dedi.

Anadolu Ajansı'nın yağtığı beklenti anketine katılan 16 ekonomist "enflasyon düşmeyecek" dedi. 

28 Ağustos 2021
 Anadolu Ajansı'nın yağtığı beklenti anketine katılan 16 ekonomist

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kanal D-CNN Türk ortak yayında "Bunu da özellikle buradan bir yerde ben de sinyalimi belli yerlere herhalde vermiş oluyorum, çünkü bundan böyle enflasyonun daha yukarı çıkması mümkün değil, zira faiz oranlarında da bir defa düşüşe geçiyoruz”  ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın faiz ve enflasyon düşecek söylemlerinin ardından gözler TÜİK tarafından 3 Eylül cuma günü açıklayacağı Ağustos enflasyon verilerine çevrildi.

Enflasyon verilerinden önce Anadolu Ajansı Finans, enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi yaptı. 16 ekonomistin katıldığı ankette, 'enflasyon düşmeyecek' denildi.

Ankete katılan ekonomistlerin ağustos ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 0,30, en yüksek yüzde 1,83 aralığında yer aldı.

Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistlerin, ortalama beklentisi yüzde 0,72 oldu.

Ekonomistlerin ağustos ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 0,72) göre bir önceki ay yüzde 18,95 olan yıllık enflasyonun yüzde 18,78'e gerileyeceği hesaplanıyor.

Tüketici Fiyat Endeksi, temmuzda bir önceki aya göre yüzde 1,80 artış göstermişti.

Öte yandan, ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentisi, bir önceki ankete göre 70 baz puan artarak yüzde 16,79'a yükseldi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.