banner153

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Altın yatırımcısına son uyarı! Bu fiyatları kaçırmayın

Altın yatırımcısına son uyarı! Bu fiyatları kaçırmayın 

14 Ocak 2021
Altın yatırımcısına son uyarı! Bu fiyatları kaçırmayın

Bugün piyasalar ABD’de FED başkanı Powell’ın ve Başkan Biden’ın açıklamalarını takip edecek. Uzmanlar gelen açıklamalara göre altın fiyatlarının dalgalanacağını söylüyor. Açıklama öncesi ise gram altın 435 lira seviyelerine kadar geriledi.
İç piyasada gram altın sabah saatlerinde 438 liradan, çeyrek altın 731 liradan, Cumhuriyet altını da 3,013 liradan işlem görüyor.

Vakıf Yatırım tarafından yapılan analizde ise şöyle denildi:  "Bugün piyasalar ABD’de FED başkanı Powell’ın ve Başkan Biden’ın açıklamalarını takip edecek.

Powell’ın özellikle enflasyon beklentileri ve varlık alım programı ile ilgili piyasalara mesaj vermesi beklenirken, Biden’ın gündeminde ekonomi politikaları ve mali teşvik paketi olacak.

Mali teşvik paketinin 2 trilyon dolar civarında olması bekleniyor. Altın fiyatları, teşvik paketi beklentileri ve varlık alım programının azaltılması gündemiyle dalgalı seyrini sürdürüyor.

Mali teşvik paketinin beklentilere paralel şekilde açıklanması ve Powell’ın özellikle varlık alım programı ile ilgili piyasalara güvercin mesajlar vermesi durumunda değerli metallerde tekrar yukarı yönlü bir hareket başlayabilir. Bu aşamada 1.818 ve  1.800 destek, 1.870 ve 1.900 direnç seviyeleri olarak takip edilmelidir."

Alan Yatırım Menkul Değerler tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "FES Başkanı Powell bugün gerçekleştireceği konuşmalar altın fiyatlarının seyri açısından büyük önem arz ediyor.

Konuşmaların seyrine göre altın fiyatlarının  2021 yılında izleyeceği yol haritası da ana hatlarıyla birlikte belirginleşecek.

Powell ve Biden'ın yatırımcıları hayal kırıklığına uğratmadığı, daha fazla parasal ve mali desteğe işaret etmeleri durumunda altın fiyatlarının yükselmesi beklenebilir.

Bugün 1,850 'ın üzerine çıkan altının ons fiyatı, sabah saatlerinde yataya yakın ekside işlem görüyor.  Altının ons fiyatındaki yükselişe rağmen Dolar TL kurundaki gerileme gram altın fiyatlarını 435 TL seviyelerine geriletti. "

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147