BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Akçay Deresi Kenarları Cazibe Alanımı Oluyor Tahrib mi oluyor

Akçay Deresi Kenarları Cazibe Alanımı Oluyor Tahrib mi oluyor  

16 Haziran 2021
Akçay Deresi Kenarları Cazibe Alanımı Oluyor Tahrib mi oluyor

Konya’nın Seydişehir İlçesinde   bulunan  Akçay Deresi 2. kısım ıslah çalışmalarının tamamlanması ile  bölgenin cazibe alanı olacağını iddia  ediliyordu.

Akçay Deresi Değirmenci Mahallesi güzergahından başlayan ve Demirciler Sanayine kadar uzanan Akçay Deresi ıslah dere ıslah çalışmaları Seydişehir’de bağ arası denilen bölgeden geçiyor. Bu bölge Seydişehir’in eski ağaçlık ve doğal dokusunu koruyan bölgesi.  Projeye   Başlanırken dere kenarlarında, çevre düzenlemesi yapılarak, yürüyüş yolları, yeşil alanlar ve derenin içine konulacak küçük sandallarla şehre farklı bir güzellik katılacağı  iddia  ediliyordu.

FOTO: Necati Erdem

Seydisehirhabere  açıklamada   bulunan   vatandaşlar “Helimkalfa dan Anabağlar arası yeşil alan”   yeşil  alanda    ıslah çalışması  adı altında    doğal  güzelliklerin tahrip edildiğini Taşyolda ki sallanan köprüden Taşağıl arası açı arazi olduğu için duvarlar güzel olmuş ancak Bağarası bölgesinin yeşil alanı yaya yürüyüş yolları konusuna acil hız verilmesi en azından örnek bölge   oluşturulmasını istiyoruz  dediler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.