BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

AK Parti'nin oy oranı açıklandı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen CNN Türk canlı yayınında AK Parti'nin oy oranını açıkladı. 

22 Haziran 2021
AK Parti'nin oy oranı açıklandı

Muhalefetin erken seçim talepleri sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasındaki son anketin sonuçlarını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve kamuoyu araştırmacısı Mustafa Şen, CNNTürk'deki Tarafsız Bölge programında açıkladı.

AK Parti yüzde 38-40 arasında

AK Parti'nin oylarının düştüğüne ilişkin iddialarına yanıt veren Şen, "Benim elimdeki veriler 38-40 arasında değişiyor. Bunlar 49'dan baktığımız zaman düştü, son seçime baktığımız zaman 42,3 düşmüş, doğru. Bazı meslektaşlarım '20 bilmem kaç' diyor. İnsaf… Böyle dediğiniz zaman o zaman düşmüyor. 20'li rakamlar gördüğünü söyleyenler diyorlar ki, 'Bu toplam seçmen üzerindedir. Geçerli oylara baktığın zaman 30 küsur olmaktadır.' Böyle bir siyasal gerçeklik yok." dedi.

"Erdoğan'ın oy oranı yüzde 50'nin altına düşmüyor"

Mustafa Şen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranını da açıkladı. Mustafa Şen, Erdoğan'ın oy oranının yüzde 50'nin altına düşmediğini söyledi.

Z kuşağı neden oy verecek

O yaş gruplarının birinci partisi AK Parti ikincisi CHP 10 puan fark var arada. Yaş olarak yeni seçmen olmuş üzerinde yapılıyor araştırmalar. Tam kast edilen kesim. Kendi oy ortalamasının altında oy alıyor ama AK Parti bu kesimden. AK Parti gençlerden oy alıyor hatta birinci parti durumunda gençlerin en beğendiği lider Tayyip Erdoğan. Erdoğan en genç yaş grubundan kendi oy ortalamasının 5-6 puan altında oy alıyor. Veriye iki tarafından bakabilmek bir çerçeve oluşturmak lazım.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.