banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

AGD, ERBAKAN HOCA’YI VE ŞEHİTLERİ HATİMLER, DUALAR VE ÖZEL PROGRAMLAR İLE ANDI

AGD, ERBAKAN HOCA’YI VE ŞEHİTLERİ HATİMLER, DUALAR VE ÖZEL PROGRAMLAR İLE ANDI 

03 Mart 2021
AGD, ERBAKAN HOCA’YI VE ŞEHİTLERİ HATİMLER, DUALAR VE ÖZEL PROGRAMLAR İLE ANDI

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) - Milli Gençlik Vakfı(MGV), şehadet ayı olan şubat ayında vefat eden öncü şahsiyetleri anmak için her yıl düzenlediği programları, bu yıl pandemi nedeniyle online olarak gerçekleştirdi.
ÖNCÜ ŞAHSİYETLER UNUTULMADI
AGD’nin 81 şubesinde gerçekleştirilen programlarla; tarih boyunca dünyanın bütün coğrafyalarında dini, vatanı, bayrağı ve diğer mukaddes değerleri uğruna mücadele verirken can veren yiğitlerin şehadetleri yeniden hatırlanarak, şehitliğe olan arzular yeniden perçinlendi.
Birçok bölgede gerçekleştirilen programlarda; tiyatro gösterileri, şiir ve ezgi dinletileri, şehit biyografileri, sinevizyon gösterimleri ve değerli hocaların anlatımıyla şehitliğin manası yeniden hatırlatıldı.
ŞEHİTLİĞİN MANASINA SEVDALI BİR GENÇLİK YETİŞTİREN ERBAKAN
Şehitliğin manasını yaşamı boyunca gençlere hatırlatan ve şehitliğin manasına sevdalı bir gençlik yetiştirenMillî Görüş Lideri, Efsane Başbakan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca da düzenlenen özel programlar ile anıldı.
Anadolu Gençlik Derneği(AGD) - Milli Gençlik Vakfı (MGV), Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’yı vefatının 10. sene-i devriyesinde dualar, hatimlerle ve özel programlar ile andı.

ONLİNE HATİM ÇALIŞMASINA YOĞUN KATILIM
AGD - MGV, Milli Görüş’ün merhum lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı dualar ve hatimlerle de andı. Pandemi dolayısıyla bu yıl hatimler online olarak alındı. AGD’nin online olarak başlattığı çalışma ile agdhatim.com üzerinden binlerce hatim alınarak, okundu. Türkiye’nin 81 ilinden ve dünyadan yoğun katılımın olduğu hatim çalışmasının duası ise 28 Şubat Pazar günü gerçekleştirildi.

BÜTÜN TEŞKİLATLAR HOCASINI UNUTMADI
AGD -MGV’nin yurtiçinde bulunan il teşkilatları ve ilçe teşkilatları da hareketin merhum lideri Erbakan’ı etkinliklerle andı. Birçok programın online olarak düzenlendiği anma programlarında, konuşmacılar da yer aldı. Alanında uzman akademisyen, ilim ve bilim adamının katıldığı online programlarda Erbakan’ın siyasi geçmişi, dünyaya bakış açısı ve geleceğe dair tasavvurları anlatıldı.

YURTDIŞINDA DA PROGRAMLAR DÜZENLENDİ
Erbakan için sadece yurtiçinde değil, yurt dışında da birçok etkinlik düzenlendi. Başta KKTC olmak üzere, Balkan ülkeleri ve İslam ülkelerinin birçoğunda merhum lider Erbakan için birçok etkinliğe imza atıldı. AGD’nin işbirliği içinde olduğu ülkelerdeki sivil toplum kuruluşları da Erbakan’ın Ümmet ve İslam Birliği vizyonunu aktarmak için programlara imza attı.

MEZARI BAŞINDA ZİYARETÇİ EKSİK OLMADI
Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın İstanbul’da bulunan mezarına hafta boyunca ziyaretçi akını yaşandı. Erbakan'ın mezarını ziyaret eden ziyaretçiler, dualar ve hatimlerlehayırla yad ettiler.

KAŞİFLERDEN ERBAKAN ÖZEL YARIŞMASI
AGD Genel Merkez Ortaokullar Komisyonu online olarak gerçekleştirdiği Bil Kazan Yarışması’nın Şubat Ayı sezonunu “Necmettin Erbakan” olarak belirledi. Yarışma dün gerçekleştirildi.

AGD TV’DEN ANLAMLI İÇERİKLER YAYINLANDI
Merhum lider Erbakan’ın gençlik ile olan ilişkisinin, hedeflediği gençlik tasavvurunun ve gençliğe verdiği önemin konu edildiği “Necmettin Erbakan ve Gençlik Söyleşisi” Erbakan Haftası çalışmaları kapsamında AGD TV’den yayınlandı.
Programa AGD – MGV Genel Başkanı Salih Turhan, MGV Eski Genel Başkanı Nevzat Laleli, MGV Eski Genel Başkanı Muzaffer Baydar, MGV Eski Genel Başkanı Mecit Dönmezbilek, MGV Eski Genel Başkanı Yılmaz Bölükbaşı, AGD Eski Genel Başkanı İlyas Tongüç, AGD Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin, AGD İstanbul Şube Başkanı Yunus Genç, AGD Bölge Başkanı Muzaffer Aktürk, Kıbrıs Başkanı Hüseyin Emre Erdem, AGD Kırıkkale Üniversite Başkanı Mehmet Doğan ve Lise öğrencileriBilal Hamza Atabey, Mehmet Aydın Alpaydın katılım gösterdi.

MİLLİ GAZETE ERBAKAN ÖZEL SAYISINA YOĞUN İLGİ
AGD Teşkilatları, Milli Gazete’nin hazırladığı Erbakan özel sayısına yoğun ilgi gösterdiler. Türkiye’nin 81 ilinde Erbakan Özel sayısının tüm hanelere girmesi için genç, yaşlı demeden gayret gösterdiler.

TURHAN; ERBAKAN'I ANLAMAK KIYAMA KALKMAK DEMEKTİR
Anadolu Gençlik Derneği - Milli Gençlik Vakfı Genel Başkanı Salih Turhan, Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatının yıldönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada; “Cihad ederken fedakârca attığı her adımda adaleti,iyiliği emanet etti bizlere. Azmi ve gayreti ile bütün insanlığın saadeti için çalışmamız gereken bir istikamet çizdi milyonlara.Cihadına ve azmine şahidiz, emanet ettiğin ruha sadık kalanlardan ve Erbakan Hocamızın bizlere yönelttiği ufku en iyi şekilde anlamaya çalışan gençler olarak çalışmalarımızı özveriyle sürdürme gayretindeyiz.Erbakan Hocamızı anlamak,zulmün karanlığına ve mazlumların feryadına kayıtsız kalmayıp kıyama kalkmak demektir.Bu kıyamın ulaşacağı nihai nokta hakkın ve adaletin tesis edildiği Yeni Bir Dünya'nın kurulmasıdır.Bu gayeyi kendi menzili kabul edenlere selam olsun” ifadelerine yer verdi.

28 ŞUBAT POSTMODERN DARBE KINANDI
Düzenlenen programlarda 28 Şubat Postmodern darbesini düzenleyenler ve darbenin arkasındaki siyonist, emperyalist güçler kınandı. Konuyla ilgili AGD -MGV Genel Başkanı Salih Turhan; “Tarihe kara bir leke olarak geçen 28 Şubat Postmodern Darbesi milletimizin yeni bir dünya inşasına vurulan bir darbedir. İnanç ve azim tahakkümün her türlüsünden daha büyüktür. Kim hangi müdahaleyi yaparsa yapsın kıyamet sabahına kadar sürecek inanç, aşk ve heyecan içerisindeyiz” ifadelerine yer verdi.

 

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147