BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

AGD Çanakkale şehitlerini 250 bin hatimle yâd edecek

AGD, ülkemizin milli ve manevi değerlerine sahip çıkmaya devam ediyor. 

08 Mart 2021
AGD Çanakkale şehitlerini 250 bin hatimle yâd edecek

Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı yıldönümünde ecdadının izini süren AGD, başlattığı “250.000 Şehide 250.000 Hatim” çalışmasıyla aziz şehitlerimizi hatimler ve dualarla anacak. Hatim çalışmasıyla ilgili konuşan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, “Türkiye’nin 81 ilinden teşkilatlarımızın ve dünyanın dört bir yanından kardeşlerimizin bu çalışmaya yoğun ilgi göstereceklerine inancımız tamdır” dedi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV), ecdadının izinde gitmeye devam ediyor. AGD, Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı yıldönümünde aziz şehitlerimizi, “250.000 Şehide 250.000 Hatim” çalışmasıyla hatimlerle ve dualarla yâd edecek. AGD’nin online olarak başlattığı çalışma agdhatim.com üzerinden devam edecek. Çanakkale şehitlerimizin ruhuna hatim ve cüz almak isteyenler web sitesi üzerinden kampanyaya katılım gösterebilecek. Hatimlerin duası 31 Mart Çarşamba günü yapılacak

 
AŞAMAYACAĞIMIZ HİÇBİR ENGEL YOK
Çanakkale Zaferi’nin 106. yıldönümüne ilişkin yazılı açıklama yapan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, “Tarihin sadece anmak için olmadığını anlamak ve ders çıkarmak için var olduğunu kavramımız gerekir. Çanakkale Zaferi’nden alınması gereken en önemli ders ise birlik ve beraberliğimizdir. Bundan 106 yıl önce Çanakkale’de ortaya konan kardeşlik iklimini, bütün coğrafyaya yayacak şekilde yeniden inşa etmek zorundayız. Çünkü biz bir ve beraber olursak aşamayacağımız hiçbir engel, bozamayacağımız hiçbir oyun yoktur” ifadelerini kullandı.

FİTNE TOHUMU EKİLMEK İSTENİLİYOR
n Son dönemde artan kutuplaşmayla ilgili uyarılarda bulunan Turhan, “Dedeleri Çanakkale’de omuz omuza çarpışırken şehit düşenlerin torunları bugün aralarına fitne tohumları ekilerek birbirine düşürülmeye çalışılıyor. İslam coğrafyası, etnik, bölgesel ve mezhepsel farklılıklar tahrik edilerek parçalanmaya çalışılıyor. Bu oyunu bozmanın yolu daha fazla birlik, daha fazla beraberlik ve daha fazla kardeşliktir. Daha fazla adalet, daha fazla özgürlüktür. Bugün Çanakkale’yi anlamak için metrekareye düşen 6 bin merminin kokusunu almamız gerekir. Ecdad-ı şehidimiz burada, Hakk’ın batıla galip gelmesi için şehit düştüler. Bu İslam topraklarını emperyalistlere çiğnetmemek için Hakk’a yürüdüler. Bunun manasını anlamamız gerekir. Bu vesileyle 250 bin şehide 250 bin hatim çalışmasını başlatmış bulunmaktayız. Türkiye’nin 81 ilinden teşkilatlarımızın ve dünyanın dört bir yanından kardeşlerimizin bu çalışmaya yoğun ilgi göstereceklerine inancımız tamdır” dedi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.