BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

ABD'nin 46. Başkanı oldu

Pensilvanya'yı kazanan Joe Biden, ABD'nin 46. Başkanı oldu  

07 Kasım 2020
 ABD'nin 46. Başkanı oldu

ABD'de 3 Kasım günü başlayan 59. başkanlık seçimini, resmi olmayan sonuçlara göre, mevcut başkan Donald Trump'a karşı delege sayısında üstünlük sağlayan Demokratların adayı Joe Biden kazandı. Biden'ın Pensilvanya'yı kazanmasıyla delege sayısı 284'e yükseldi. Öte yandan Biden'a ilk kutlama mesajı Kanada Başbakanı Trudeau'den geldi.

ABD'yi dört yıl yönetecek başkanı seçmek için 150 milyondan fazla Amerikalı seçmen 3 Kasım'da sandığa gitti. Bazı eyaletlerde oy sayımının devam etmesine rağmen Biden, 284 delegeye ulaşarak ABD'nin 46. başkanı seçildi. Trump ise 214 delegede kaldı.

BIDEN'DEN İLK AÇIKLAMA

Başkanlığını ilan eden Joe Biden, Twitter hesabından paylaştığı ilk mesajında, "Amerika, bu harika ülkeyi yönetmek için beni seçmenizden onur duydum" dedi.Biden, mesajının devamında şu ifadeleri kullandı: "Önümüzde yapılacak zor işler olacak ama size şunun sözünü veriyorum: Ben, bana oy vermiş olun ya da olmayın, bütün Amerikalıların başkanı olacağım. Bana duyduğunuz inancı koruyacağım.

"İLK KUTLAMA MESAJI KANADA'DAN GELDİ

Biden'a ilk kutlama mesajı Kanada Başbakanı Trudeau'den geldi. Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Biden ve yardımcısı Kamala Harris'i kutlayarak "Ülkelerimiz yakın dost, ortak ve müttefik. Dünya sahnesinde benzersiz olan bir ilişkiyi paylaşıyoruz. Sizle çalışmayı dört gözle bekliyorum" dedi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.