banner153

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

A Milli Kadın Voleybol Takımı 2021 Avrupa Şampiyonasında yarı finale yükseldi

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2021 Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde Polonya'yı 3-0 yenerek yarı finale yükseldi. 

01 Eylul 2021
A Milli Kadın Voleybol Takımı 2021 Avrupa Şampiyonasında yarı finale yükseldi

Bulgaristan'ın Filibe kentinde oynanan karşılaşmanın başında bloklarda etkili olamayan ve 14-11 geriye düşen Türkiye, daha sonra 7-1'lik seriyle 18-15'lik üstünlüğü yakalayarak rakibine mola aldırdı. Üst üste etkili servis kullan milli takım, ilk seti 25-18 aldı.

İkinci sete 4-0'lık seriyle başlayan A Milli Takım, Tuğba Şenoğlu'nun etkili performansıyla farkı 10 sayıya (18-8) çıkardı. Milliler, farkın açılmasıyla oyundan düşen Polonya karşısında ikinci seti 25-14 önde tamamladı ve durumu 2-0'a getirdi.

Dengeli geçen üçüncü seti 25-23 önde bitiren "Filenin Sultanları", karşılaşmayı 3-0 kazanarak yarı finale adını yazdırdı.

Ay-yıldızlı ekip, 2021 Avrupa Şampiyonası'nda oynadığı 7 maçı da kazanma başarısı gösterdi.

Türkiye, Sırbistan-Fransa maçının galibiyle 3 Eylül'de yarı finalde karşılaşacak.

Maçın ardından
Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, A Milli Kadın Takımı'nın Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek final maçında Polonya takımın yenmesi ile ilgili "Turnuvanın ilk gününden bugüne kadar set verdik, ama puan vermedik." dedi.

Voleybol A Milli takımının başarılarından dolayı kutlayan Üstündağ, AA muhabirine, maçı değerlendirdi.

Üstündağ, "7'de 7 yaptık. Yarı final ve final vizesini almış olduk burada, önce Romanya Cluj'dan, arkasından Bulgaristan Filibe'den. Şimdi de Sırbistan'da Belgrad'da yarı final ve final müsabakaları oynanacak. Ben kutluyorum. Takım mükemmel bir oyun sergiledi. Bizlere yakışan bir oyun sergiledi." dedi.

Sadece tribünde olan taraftar değil, ekranları başında bütün ülke ayakta 'Filenin Sultanları'nı desteklediğini belirten Üstündağ, şu ifadelere yer verdi:

"Ben onlara da buradan tebriklerimi gönderiyorum, teşekkürlerimi iletiyorum. Sağ olsunlar var olsunlar. Adeta burada salon Türkiye gibi dediler. Evet, Avrupa'da ve dünya da bize her yer Türkiye diyeyim. Gerçekten bizi yalnız bırakmadılar. Mükemmel destek verdiler. Tebrik ediyorum, kutluyorum. Taraftarımızı da kutluyorum."

Başantrenör Giovanni Guidetti
A Milli Takım Başantrenörü Giovanni Guidetti de 'Tabii ki biz çok mutluyuz. Çünkü gerçekten çok önemli maçtı, gerçekten oyuncular kazanmak istiyordu. Bizim oyuncularımıza çok teşekkür ediyorum. Bizim teknik ekibimiz, sağlık ekibimize çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Son 4-5 gündür sakatlanmaların da olduğuna işaret eden Guidetti, ancak bugün 14 oyuncunun tamamının hazır olduğunu belirterek, "Tekrar çok teşekkür ederim bizim takıma, çünkü maç çok zordu. Bizim için çok zor bir andı. Takım biraz yorgun, ama her zaman savaş var, her zaman çok agrasivite var. Çok odaklanma vardı bugün. Bizim oyuncularımıza çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kaptan Eda Erdem Dündar
Maçın genelinde iyi olduklarını anlatan Takım Kaptanı Eda Erdem Dündar, "Adımızı ‘Final Four'a tekrardan yazdırdığımız için çok mutluyuz." dedi.

Dündar, "İlk setten itibaren 15’inci sayılara kadar aslında biraz maçı, ritmimizi oturtmaya çalıştık. Sonrasında iyi servis atarak, bunun devamında da defanstan çıkan topları öldürmede de sorun yaşamadık." diye konuştu.

Üçüncü sette biraz basit hataların çoğaldığına işaret eden Dündar, şunları söyledi:

"Bence geliştirdiğimiz en önemli özelliğimizden biri geriye düştüğümüzde ya da basit hata yaptığımızda, moralimiz biraz düştüğünde birbirimizi tekrardan ayağa kaldırabiliyoruz. Üçüncü sette de bunu yaşadık. Polonya çok iyi bir takım. İyi oyuncular var ve bu seviyede voleybol oynamayı çok iyi biliyorlar ve çok karşılaşıyoruz onlarlar.

İki takım da birbirini çok iyi biliyor. Ama bir daha güçlü, diri olan taraftık. Adımızı 'Final Four'a tekrardan yazdırdığımız için çok mutluyuz."

Seyircilerin desteği
Salonda maç için gerek Türkiye'den gelen gerekse Bulgaristan'daki soydaşlardan büyük destek aldıklarını açıklayan Dündar, "(Bu destek) inanılmaz etki ediyor. Zaten bir bu salonu olimpiyat elemelerini oynadığımız Apelrom'daki salona çok benzetiyoruz. Orayı da federasyonumuz kırmızı beyaz bayraklarla donatmıştı. Sanki evimizde oynuyormuş hissi vardı. Onlara çok çok teşekkür ediyoruz, çok iyilerdi, inanılmazlardı." dedi.

Yarın Sırbistan'a geçeceklerini ve iki günlük ara ile mücadeleye devam edeceklerini anlatan Dündar, şunları söyledi:

"Çalışacağız, takımı iyi analiz etmeye çalışacağız. Bunun yanında kendi oyunumuzu, taktiğimizi oturtmak adına çalışmalar yapacağız. Ev sahibi ekiple oynayacağız büyük olasılıkla. Onlar çok güçlüler, seyirci desteği olacak arkalarında. Ama biz adımızı finale yazdırmak istiyoruz. Bizim için rakip değil, kendi oyunumuz önemli. İnşallah Sırbistan’a hazır olduğunuzu düşünüyoruz."

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147