BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

58 yaşında lise diploması aldı, mezuniyet sevincini cübbe giyip kep fırlatarak yaşadı

58 yaşında lise diploması aldı, mezuniyet sevincini cübbe giyip kep fırlatarak yaşadı 

01 Eylul 2021
58 yaşında lise diploması aldı, mezuniyet sevincini cübbe giyip kep fırlatarak yaşadı

 Beyşehir'de açık öğretim lisesini tamamlayarak 58 yaşında lise diplomasına kavuşan 3 çocuk annesi Ayşe Kaplan, mezuniyet sevinci yaşadı.

Kedisinden habersiz eşi tarafından açık öğretim lisesine kaydettirilen Kaplan, yarım kalan tahsilini tamamladı.

Kaplan, kızının kendisi için temin ettiği mezuniyet cübbesi ve kepini giyerek eşi ile Beyşehir Halk Eğitim Merkezi'ne diplomasını almaya gitti.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Siper, makamında misafir ettiği Kaplan ve kendisine destek veren eşini tebrik ederek, "Azminiz, gayretiniz ve genç nesillere örnekliğiniz noktasında takdire şayan bir mesafe kat ettiniz, sabrettiniz, gayret ettiniz ve yolun sonunda başarıya ulaştınız. Sadece sizi değil, eşinizi de tebrik ediyorum.'dedi.

58 yaşında lise diplomasını alıp mezuniyet sevinci yaşayan Ayşe Kaplan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 çocuğunun da okuyup meslek sahibi olduğunu dile getirdi.

Babasının "Kızlar okumaz." diyerek kendisini okutmadığını ve ilkokuldan sonra eğitimine devam etmediğini Kaplan, eğitimin içinde hep bir o yüzden okuyamamanın uzun yıllar sonra içinde bir ukde olarak kaldığını söyledi.

Eşinin, "Ayşe seni okula kaydettirdim, çalış diplomalarını getir."sözleriyle sürpriz yaparak açık öğrenime kendisini kaydettirdiğini ifade eden Kaplan, "Önce, 'Çocuk muyum ben?' dedim. Sağ olsun, şimdi onun sayesinde ve çocuklarımın da desteğiyle bu yaşta lise diplomasına kavuştum. 6. sınıftan başladım okumaya, bu sene bitirmek kısmet oldu. Cübbe ve kep giymemi de kızım istemiş, onun hatırını da kırmadım. Kendimi çocuk gibi, genç gibi hissediyorum, çok güzel oldu. Üniversite sınavına gireceğim, inşallah başarırım. Hedefim optisyenlik, okuyup gözlük dükkanı açmak." diye konuştu.

Eşi Fahri Kaplan da eşinin cesaretli bir kadın olduğunu, bu cesaretine güvendiği için kendisinin haberi yokken kayıt yaptırdığını vurgulayarak, "İçinde de bir ukde vardı. Kayıt yaptırarak ona sürpriz yaptım. Neticede diplomasını aldı, çok mutluyuz. Eşime saygı duyuyorum ve takdir ediyorum. Sonuna kadar da arkasındayım her zaman." ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.