Karayolları Genel Müdürlüğü bahsi geçen bölümde yaptığı çalışmalar sonucunda yıllardır gündemde olan ve adı ölüm virajları olarak adlandırılan Seydişehir-Konya yolunun 23-25. km arası Konya Karayolları Bölge Müdürlüğünce1 Milyon YTL (1 Trilyon) üzerinden ihaleye çıkılmıştı.
İhalenin sonuçlanmasının ardından ihaleyi alan Kocaerler şirketi ilgili yol kesiminin sanat yapısı, toprak işleri ve alt yapısı yapımı için çalışmalarına başladı.
Kamuoyunun önemle üzerinde durduğu ve can kayıplarının sıkça yaşandığı bu yol kesimin, duble yol olarak yapılacak olması çok büyük önem arz ederken halk arasında genel kanı ilk etapta 23. ile 29 kilometrelerin duble yol olarak yapılması ve Konya-Seydişehir arasında bulunan mevcut yolun duble yol kapsamına alınarak yapılması olarak değerlendiriliyor.