Bugün ; Hicri 12 Sevval 1429 - Miladi 12 Ekim 2008

Künye

İletişim

* Söndürün Yüreğimizdeki Kor Ateşini! * Seydişehir Teç-sen üyeleri akşam yemeğinde bir araya geldi. * Bu iki ürün hastalıkların kalkanı konumunda * SEYDİŞEHİRDE DOGALGAZ KURSU * Organik çilek yüz güldürdü * Seydişehir Halk Eğitim Merkezinden bir kurs daha * Tek Türkiye, yeni sezona merhaba dedi * YOLLARIMIZ ÇİZGİLENDİ * HIZIR ACİL 112 YOLU SICAK ASFALTLA YAPILIYOR * Gül ve Erdoğan'dan Sağlam'a sürpriz telefon

GÜNCEL

POLİS-ADLİYE

EGİTİM

SPOR

SİYASET

YAŞAM

SAGLIK

SEYDİSEHİR

KÜLTÜR-SANAT

TÜRKİYE GÜNDEMİ

DÜNYA

EKONOMİ

YENİ KİTAPLAR

RÖPORTAJ

TARİH VE İNSAN

YÖRESEL KÜLTÜR

SEYDİŞEHİR
HABERLERİNİ
SİTENİZE EKLEYİNİZ.

Seydisehir Meslek  Yüksek Okulu   Bu şartlarda Dört Yıllık olabilirmi?.

Evet
HAYIR

Sonuçları Göster

GAZETELER

 
 

Ana Sayfaya Dön

 

Kayıt dışı için büyük uzlaşma
05 2008 Perşembe : 22:12
Özel sektör kayıt dışını önleyecek. Peki devlet ne taahhüt etti?
Kayıtdışı ekonomiyle mücadele için kamu ve sivil toplum kuruluşları arasında protokol imzalanacak. Devlet vergileri düşürecek, özel sektör de kayıtdışına çıkmama sözü verecek
Hükümet, Türkiye'nin en büyük sorunu haline gelen kayıtdışı ekonomiye son vermek, ekonominin tamamına yakınını kayıt içine alabilmek amacıyla özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak bir protokol imzalamaya hazırlanıyor. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın protokolün imza töreni için uygun konjonktürü beklediği öğrenildi. Protokolün bir tarafında devlet, diğerinde TOBB, TZOB, TESK, sendikalar başta olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yer alacak.

BAŞBAKAN BEĞENDİ

Edinilen bilgilere göre, Başbakan Erdoğan kayıtdışı ekonominin sona erdirilebilmesi için neler yapılabileceği konusunda Maliye’den bir çalışma istedi. Maliye, bu konuda toplumsal uzlaşmaya ihtiyaç olduğunu düşünerek Vergi Konseyi'nden yardım istedi. Sivil kuruluş temsilcilerinin ağırlıkta olduğu Konsey, uzun bir çalışmanın ardından kayıtdışıyla mücadelenin kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında imzalanacak bir protokolle başarılı olabileceği sonucuna vardı.

Konsey'in, imzalanacak taslak mutabakat metnini de içeren çalışmasının Başbakan Erdoğan'a sunulduğu ve çok beğenildiği ifade edildi. Söz konusu protokolle hem kamu hem özel sektör kayıtdışını yok etme konusunda uzlaşacak ve bunu sağlamak için de taraflar karşılıklı özveride bulunacak. Kamu kayıtdışılığa neden olan vergi ve istihdam üzerindeki yükleri hafifletirken, özel sektör de bu jest karşılığında kayıt içinde çalışacak. Protokole aykırı hareket eden taraf toplumsal baskıya maruz kalacak. Gizli çalışmayı ilk kez BUGÜN'e anlatan bir Vergi Konseyi üyesi, "İngiltere'nin 1215 yılında Magna Carta ile yaptığı toplumsal uzlaşmayı biz ancak bugün yapabiliyoruz. Bu Türkiye için büyük bir adımdır" dedi.

PROTOKOLÜN ZAMANI

Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, geçtiğimiz aylarda TÜSİAD ve İSO üyelerine "büyük uzlaşma"nın ilk ipuçlarını şu sözlerle vermişti: "Kayıtdışıyla mücadele konusunda sağlıklı, caydırıcı bir mekanizma oluşturabiliriz. Kamunun inisiyatifini sizlerle paylaşabiliriz. Vergi ve sigorta primi gibi yüklerdeki azalış oranıyla, istihdam ve diğer faktörlerin kayıt içine giriş oranı arasında ilişki kurabiliriz. Kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında kayıtdışılıkla mücadele konusunda bir protokol oluşturulmasının zamanı geldi."

HER 100 YTL'LiK VERGiNiN 32.4 YTL'Si KAÇIRILIYOR

Maliye Bakanlığı denetim birimlerinin geçen yılki incelemeleri, her 100 liralık verginin 32,4 lirasının devletten kaçırıldığını ortaya koydu. 2006'da 110 bin 442 vergi incelemesi gerçekleştiren denetim birimleri, geçen yıl 135 bin 847 mükellefi mercek altına aldı. 2006'da 46.8 milyar YTL tutarında matrah incelenirken, bu rakam 2007'de 63.4 milyar YTL olarak belirlendi.

Denetim birimleri, 63.4 milyar YTL'lik beyana karşılık, 30.4 milyar YTL gelirin gizlendiğini saptadı. Ancak 2006'daki yüzde 50.3'lük kaçak oranı dikkate alındığında, 2007'de bulunan yüzde 32.4'lük kaçak matrah farkında bir azalma meydana geldi. Geçici vergide yüzde 81.8, damga vergisinde yüzde 73.3 olan vergi kaçağı oranı, BSMV'de yüzde 64.7, gelir vergisinde yüzde 45.2, kurumlar vergisinde yüzde 42.1, katma değer vergisinde yüzde 10.9, veraset ve intikal vergisinde de yüzde 19.1 olarak hesaplandı.
 

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur.

Safya Başı

Toplam (0) adet  yorum eklenmiştir.

Yorumların Tamamı İçin Tıklayınız.
 
New Page 1
KARİKATUR
Editörden

Hepimiz Mehmetçiğiz
FAHRİ KUBİLAY

YOLCULUK NEREYE…?
ABDULLAH ERDOGANLI

'Amerikan Rüyasının sonu!
ABDULLAH LEBLEBİCİ

Bölge Müdürleri Daha özverili çalışmalı
HAKKI BALCI

APTAL DEĞİLİZ…
ALİ ERKAN KAVAKLI

DEMOKRASİLERDE İSTİFA ÖNEMLİ BİR ÇÖZÜM KURUMUDUR
FAZIL GÜLERYÜZ

KERTENKELENİN AŞKI
ABDULLAH YAŞAR

Erkan Mumcu’nun Vedası
İSMAİL SÜNBÜL

Çile Yolu
Cemal Şahin

“Anlamlı Öğrenme” İçin Nasıl Ders Çalışmalıyız? II
AHMET ÇINAR

BAŞÖRTÜLÜ AMA TESETTÜRSÜZ!
EMİNE KAYA

ORTALAMA
İSMAİL DETSELİ

Allah uyuz versin de tırnak
HAFIZ ADEM ATALAY

DÜNYA MİSAFİRHANESİNİNDE VEFALI BİR AYDIN.
BAHADDİN PASLI

www.bahattinpaslı.com
Hacı Halim Kartal

BUGÜN ARİFE
MUSTAFA AYVACI

PATETİK SÖZ İŞE YARAR MI?
Hüsameddin ÇELİK

OKULLA GİDEN ÖĞRENCİ SPORCULAR NE YAPACAK ?
 

Tasarım & Yazılım
Networkbil.net

Ana Sayfa  |  Künye  |  İletişim

Seydişehir Haber 2008 © Tüm Hakları Saklıdır
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.